Beb Reith

Beb Reith
Bernardus Antonius Johannes (Beb) Reith, geboren 16-10-1894 en overleden Maarssen 17-08-1974. Hij behoort tot stamboom 6, de afstammelingen van Bernardus Antonius Reith (1856-1940).

Beb was leraar M.O. Tekenen en Kunstgeschiedenis. Hij illustreerde talloze boeken, met name kinderboeken. Ook schreef en tekende hij de stripverhalen over de avonturen van het aapje Monki en het stripboek ‘Bobo het eskimojongetje’. Onder Couperus-liefhebbers is hij bekend als de illustrator van Psyche, waarvan in 1927 een versie verscheen met zijn tekeningen. Minder bekend is dat hij ook tekeningen maakte voor Couperus’ sprookje Fidessa. Geheel in dezelfde stijl. Maar alleen zijn deze nooit in een boek verschenen.

Nieuwe geïllustreerde editie Psyche en Fidessa
Bernard en Maarten Reith (eveneens stamboom 6, respectievelijk een neef en achterneef van Beb) hebben in juni 2014 een nieuwe editie van Psyche en Fidessa uitgegeven. Het is een prachteditie met alle illustraties van B. Reith die Couperus ‘bizonder mooi’ vond. Ruim zeventig in aantal. Het merendeel van de tekeningen is niet eerder gepubliceerd.

Het boek heeft een formaat van 21×28 cm, is genaaid, ingebonden, met een harde linnen kaft met goudopdruk. Een collectors item voor Couperus-liefhebbers en bibliofielen.

Het boek is via de boekhandel te koop voor € 45 (bijna uitverkocht).

Extra informatie over het boek:

Meer informatie over het leven en werk van B.A.J. Reith